Menu
Inloggen
Zoeken
Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Bent u uw wachtwoord vergeten?

Uw bedrijf beveiligen doet u zo

21 augustus 2017

Uw bedrijf beveiligen doet u zo


Wanneer u eigenaar bent van een onderneming is het natuurlijk zaak om deze op een goede manier te positioneren, de verkopen te bevorderen en tegen aantrekkelijke tarieven in te kopen. Echter moet er ook worden gedacht aan de beveiliging van een onderneming en hier schort het nogal eens aan bij de gemiddelde Nederlandse onderneming. Er gaat teveel tijd zitten in het werken aan het bedrijf en de beveiliging wordt niet geoptimaliseerd.


Fysieke beveiliging


Op het gebied van fysieke beveiliging zijn er een aantal punten die u te allen tijde aan moet pakken. Zo is het goed om een kwalitatief camerasysteem op te hangen en deze te laten registeren op een centraal punt. Het is ook mogelijk om het camera systeem te combineren met een alarmsysteem. Bij onverwachte bewegingen rondom ingangen, ramen of andere belangrijke punten zal het alarm afgaan. Het is hierbij mogelijk om te kiezen voor een alarm dat niet horen is en de melding direct wordt doorgezet naar de meldkamer.
Ook is het goed om een betrouwbare omheining neer te zetten. Denk hierbij aan gaashekwerk van Heras. Zo weet u zeker dat u ongenodigde gasten buiten de poorten laat en dat het hekwerk ook nog eens jarenlang meegaat. Het is natuurlijk afhankelijk van het soort bedrijf dat u heeft en daarom is het goed om in gesprek te gaan met de hekwerkleverancier om de meest passende beveiligingsoplossing te vinden.


Vergeet online niet


Naast de fysieke beveiliging is het risico op een cyberaanval ook steeds groter aan worden. Op dit moment is het samen met economische risico’s het grootste bedrijfsrisico dat u loopt. Daarom is een goed afweersysteem voor veel bedrijven van levensbelang. Zorg ervoor dat alle apparatuur dat aangesloten is op het bedrijfsnetwerk voortdurend wordt bijgewerkt en monitor de activiteiten op het netwerk. Wanneer u niet de kennis in huis heeft om dit te doen is het goed om een professionele partij in te schakelen die dit op afstand kan realiseren.
Veel cyberrisico experts geven aan dat een bedrijf nog 100% beveiligd kan zijn. Cybercriminelen weten over het algemeen in elk systeem in te breken en daarom is het geen overbodige luxe om de mogelijkheden voor een passende cyberverzekering te bekijken.

 

 

Naar het overzicht