Menu
Inloggen
Zoeken
Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Bent u uw wachtwoord vergeten?

Verhuizen met kinderen

29 augustus 2017

Verhuizen met kinderen daar zien de meeste mensen wel sneller tegenop dan gewoon verhuizen alleen. Kinderen zorgen nog weleens voor twijfel en kunnen de verhuizing lastig vinden. Ook kan de verhuizing ontzettend tegenvallen of meevallen. Dat is iets wat de ouders nooit van tevoren kunnen weten. De ouders proberen zoveel mogelijk de kinderen op hun gemak te stellen natuurlijk. Maar dit lukt natuurlijk niet helemaal. De kinderen krijgen allemaal nieuwe dingen te zien en dit is natuurlijk allemaal spannend de eerste keer. Om de kinderen te overtuigen dat ze in een veilige en goede omgeving zitten voelen ze zich sneller op hun gemak.

Leeftijd kinderen

Veel kinderen hebben een jonge leeftijd als ze gaan verhuizen. Dit is ook een makkelijkere leeftijd als je gaat verhuizen. De kinderen zijn een jaar of 6 en krijgen niet heel veel mee van de verhuizing. Ook kunnen jonge kinderen zich ook sneller aanpassen aan de nieuwe omgeving. Sommige kinderen kunnen het nog lastiger vinden en vinden naar een nieuwe school gaan doodeng. Maar ook dat komt uiteindelijk goed. Als je een jaar of 16 bent en je gaat verhuizen is het een stuk lastiger. Vaak leeft het kind al 16 jaar op dezelfde plek. Het kind is al helemaal gewend aan zijn of haar plek en ook aan de school. Ook heeft het kind veel vrienden in de loop der jaren gekregen. En die moet hij allemaal achterlaten met een verhuizing. Dit kan enorm zwaar zijn voor een kind. Daarom moet je goed overleggen met het kind of hij of zij dit wil en hoe hij zich voelt over de situatie.

Emigreren

Je kan verhuizen met het verhuisbedrijf vanuit Haarlem of werken met de verhuisservice Amsterdam. Of gebruik maken van de verhuizers Diemen. Maar ook nemen sommige mensen de enorme stap en gaan ze verhuizen naar het buitenland. Dit is voor kinderen een heftige stap.

Steeds minder gezinnen gaan verhuizen naar het buitenland en wachten tot de kinderen het huis uit zijn. En zetten hierna de stap. Dit voorkomt veel gedoe zeggen ze dan. Dit klopt vaak wel maar soms treffen kinderen het heel goed in het buitenland. Het verschilt per kind. Het ene kind is dol op nieuwe situaties terwijl het andere kind alleen maar op dezelfde plek wil blijven want dit is vertrouwd. Stem af op je kind. Ga met je kind in gesprek. Zorg dat het kind zich op zijn of haar gemak voelt en kom dan door met een beslissing.
Als ouders kan je helemaal in de wolken zijn van bijvoorbeeld Frankrijk. Maar als kinderen het een marteling vinden moet je toch nog een keer nadenken waar je verstandig aan doet. Niet alleen aan jezelf denken, maar ook aan je kinderen.

Naar het overzicht