Menu
Inloggen
Zoeken
Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Bent u uw wachtwoord vergeten?

Dakkapel laten plaatsen, welke mogelijkheden zijn er?

20 september 2017

Dakkapel laten plaatsen, welke mogelijkheden zijn er?

Extra ruimte creëren kan op vele manieren. Je kunt natuurlijk extra muren plaatsen als daar ruimte voor is. Al dat bouwen en verbouwen heeft grote impact op de hele indeling van je huis. Voor de ruimte die je daarmee wint, lever je weer kostbare buitenruimte in. Een goed alternatief is om gebruik te maken van de hoogte door een dakkapel te plaatsen.

Een dakkapel geeft een hele andere woonbeleving in je huis. Een lage zolder kan met een dakkapel omgetoverd worden tot een volwaardige kamer met een prachtige lichtinval. De kosten voor een dakkapel zijn gering in vergelijking tot rigoureuze verbouwingen. De extra woonruimte zorgt er voor dat de verkoopwaarde van je huis stijgt. Een verstandige oplossing voor nu qua woonbeleving en voor de toekomst als je je huis wilt verkopen.

Voor bouwen en verbouwen zijn vaak vergunningen nodig. Voor een dakkapel geldt dit niet als er binnen de vastgestelde grenzen wordt gewerkt. Een vakkundige specialist kan het ontwerp op maat maken. Uiteraard is het mogelijk om dakkapellen in alle maten en vormen te laten bouwen. Op het gebied van materiaal is er de mogelijkheid om onderhoudsvrij kunststof te gebruiken, maar hout kan natuurlijk ook. Tegenwoordig zijn de kunststof modellen ook met houtstructuur verkrijgbaar. Op die manier heeft het de uitstraling van hout, maar niet de vervelende jaarlijkse schilderbeurt. Een ander voordeel is dat kunststof niet krom trekt of vocht absorbeert. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over schimmels of verrot houtwerk. Kunststof heeft zelfs een isolerende werking, dus gunstig voor de energierekening.

Een dakkapel kan prefab gebouwd worden en wordt in zijn geheel geleverd. Het mooie daaraan is dat binnen 1 dag alle werkzaamheden gedaan worden. Met deze oplossing heb je heel weinig overlast en kun je sneller van je nieuwe uitzicht genieten. Een dakkapel kan bepalend zijn voor de uitstraling van een huis. Het is daarom raadzaam om goed na te denken wat bij het huis past. Op basis van het beschikbare budget en de wensen kom je tot de perfecte dakkapel voor jouw huis.

Naar het overzicht