Menu
Inloggen
Zoeken
Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Bent u uw wachtwoord vergeten?

Agrarisch bedrijf? Hulp bij de stalinrichting

01 september 2017

Om te zorgen dat je het beste omgaat met het vee dat je als agrarisch bedrijf hebt, is het wel eens handig om hierin hulp te krijgen van een gespecialiseerd bedrijf. Zij geven agrarisch advies en helpen met de stal inrichting. Op deze manier kun je het vee het beste geven en dat is natuurlijk iets wat je graag wilt. Als boer kun je natuurlijk niet alles weten en overal even goed van op de hoogte blijven, vooral met de technieken die voortdurend verbeteren. Zo zijn er tegenwoordig vele nieuwe technieken die beter zijn voor het verzorgen van de koeien en bovendien maakt het sommige werkzaamheden ook goedkoper en minder zwaar.
Een voorbeeld van zo een nieuwe techniek is bijvoorbeeld de voorkoeler. Wanneer je gebruik maakt van een voorkoeler heb je een dubbele buis, waar zowel water als melk door heen loopt in ieder een eigen buis. De melk moet gekoeld worden wanneer de koe gemelkt is en door middel van een voorkoeler kan dit makkelijk gedaan worden. Het koude water zorgt er namelijk voor dat de melk wordt afgekoeld. Het is erg gemakkelijk omdat je geen andere apparatuur meer nodig hoeft te hebben om het melk te koelen. Het kan nu gewoon gedaan worden in combinatie met het water, dat gebruikt kan worden voor het vee. Doordat het water wordt gebruikt voor de afkoeling van de melk, wordt het water weer warmer. Voor het vee is dit veel aangenamer om iets warmer water te drinken en hiermee vang je dus twee vliegen in een klap.
Dit soort nieuwe technieken blijven zich dus telkens ontwikkelen. Werkzaamheden op de boerderij zullen hierdoor efficiënter worden en daarnaast zal het ook goedkoper zijn. Het is dus altijd handig om goed op de hoogte te zijn van de nieuwe ontwikkelingen. Agrarisch advies is dus altijd erg welkom en dit kun je het beste ontvangen van bedrijven die hierin gespecialiseerd zijn.
http://www.offerte-aanvragen.net/

Naar het overzicht