Menu
Inloggen
Zoeken
Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Bent u uw wachtwoord vergeten?

Brede dames riemen

20 november 2017

Grote en brede damesriemen komen elk seizoen weer tevoorschijn in verschillende kleuren en in trendy stijlen.

Met een brede riem kan je je taille verkleinen, accentueren, je rondingen mooier naar voren laten komen. Met zo’n riem, maak je je outfit het helemaal af met bijvoorbeeld een oversized shirt, vest of jurk. Je ziet er niet alleen trendy en hip uit maar ook mooi.


Hoe draag je een brede band?

Leer eerst de vorm van je romp leren kennen. Heb je een dunne, dikke of gemiddelde taille? Of juist een lange of korte? Sommige mensen hebben het perfecte bovenlichaam voor een brede riem, anderen kunnen er juist verdrongen eruit zien. Daarom hier een aantal tips:

Korte taille

Mensen met een lange taille kunnen in het algemeen alles dragen en zijn vrij om te experimenten met alle verschillende soorten riemen. Helaas voor degene met een korter bovenlichaam, kan het dragen van bredere riemen wat lastiger zijn.  Zorg er in ieder geval voor dat de kleur van je riem en de kleur van je topje hetzelfde is. Zeker wanneer je klein bent of een korte bovenlichaam hebt, kunt je beter kijken naar een wat dunnere riem om te voorkomen dat je bovenlichaam nog kleiner is.

Smalle taille

Met een smalle of dunne taille (zandloper- en peerfiguur), draag dan je riem om het smalste gedeelte van je taille.

Dikke taille

Als je weinig of geen taille heb (meestal een rechthoek en omgekeerde driehoek lichaamsvorm), kies dan een solide donker gekleurde riem zodat het lijkt alsof je een smallere taille hebt. Als je heupen recht zijn (omgekeerde driehoek), draag dan de riem met bijvoorbeeld een lange top.

Volle buik

Een volle buik is typisch iemand met een appelfiguur. Grote/brede riemen hebben juist de neiging om het accent te leggen op je buik. Daarom heb je een riem nodig die helpt om je buik vast te houden. Zo zoek je naar riemen met stretch in solide, donkere kleuren zoals zwart, donkerbruin, donkerblauw en houtskoolgrijs.

Hoe draag je een riem?

De klassieke en stijlvolle manier om je riem te dragen is rond je taille, die je taille slanker te doen laten lijken.

Natuurlijke taille

Dit is het meest ideale plek om je riem te dragen. Door je riem ter hoogte van de buste of taille zone te dragen, lijken je benen langer en accentueer je ook je borst.

Rond je heupen

Geweldig als je je rondingen naar voren wilt laten komen en je heupen accentueert. Je kiest voor een brede riem in zacht, elastisch materiaal, ofwel los of dicht. Dit geeft je extra rondingen zonder het comfort te verliezen. Tip! Het dragen van een riem rond je heupen ziet er zeer elegant uit op een jurk. Doe dit niet als je korte benen hebt want dan lijken ze nog korter tenzij je hoge hakken draagt.

Neem een riem die past bij je lichaamslengte

Als je lang bent en/of een grote maat hebt, dan kan jouw postuur de meeste verschillende riembreedten hebben. Maar wanneer je klein bent kan die grote en brede riemen je nog kleiner maken wat absoluut niet elegant eruit ziet. Je moet dan zoeken naar een riem die het meest geschikt is voor je lengte en dat is een smalle riem. Wanneer je een grote maat hebt kies dan voor een riem die niet te smal maar ook niet te breed is.

Op riemen.nl vind je een breed scala aan riemen. Veel shop plezier!

Naar het overzicht