Menu
Inloggen
Zoeken
Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Bent u uw wachtwoord vergeten?

Hoe maak je de beste facturen?

02 februari 2018

Tegenwoordig is het makkelijk om een factuur te maken. Je ontwerpt een keer een template of download er één van internet en je kunt direct van start gaan. Maar hoe zorg jij ervoor dat jouw factuur professioneel en correct is? En met welke software kun je die het beste maken? Wij vertellen jou alles over facturen maken, zodat jij vandaag nog de beste factuur kunt versturen.

 Factuur maken, hoe moet dat?

Een factuur maken is een goed teken. Je hebt namelijk een goed product geleverd of een opdracht afgerond. Nu is het dus tijd om de factuur te sturen naar je klant. Maar aan welke eisen moet die factuur voldoen? Ten eerste moet je ervoor zorgen dat de factuur er verzorgt en overzichtelijk uitziet. Dat zijn belangrijke punten, maar het is nog belangrijker om aan alle wettelijke eisen van de Belastingdienst te voldoen

Een volledige factuur

Een complete factuur is een goede factuur. Daarom is het belangrijk dat je bij het maken van je facturen alle gegevens vermeldt en voldoet aan alle regels. Denk bij het factuur maken altijd aan het volgende:

  • Je moet kunnen aantonen dat de factuur authentiek en integer is.
  • Facturen moeten worden gecontroleerd in de vorm waarin deze verstuurd zijn.
  • Je factuur moet voldoen aan de wettelijke eisen.

Facturen maken met een factuurprogramma

Facturen maken in Excel kan erg handig zijn. Vooral als je nog niet zoveel facturen verstuurt, is Excel een overzichtelijk en gratis programma om je facturen te maken. Zodra je meer facturen gaat sturen, kan Excel snel onoverzichtelijk worden. Het levert dan tijdwinst op om te factureren met behulp van facturatie software. Voor slechts enkele euro’s per maand profiteer je van e-facturatie, heb je een groot scala aan templates en een overzicht van gemaakte en verzonden facturen. Zo heb jij altijd goed inzicht in jouw factuurstroom.

Facturen maken in de cloud

Veel factuurprogramma’s werken online. Het voordeel daarvan is dat jij altijd en overal een factuur kunt opstellen. Het enige dat je daarvoor nodig hebt is een smartphone, tablet of desktop met internetverbinding. Met online factuur software kun jij jouw facturen online versturen naar jouw klanten zodat zij deze snel kunnen betalen. Daardoor bespaar je veel tijd en papierwerk.

Maak en verstuur jouw factuur

Als je gebruik maakt van een factuurprogramma kost het maken van een factuur je weinig tijd. Dankzij de software heb jij goed inzicht in jouw factuurstroom en voldoe je altijd aan alle wettelijk eisen die zijn gesteld aan een factuur. Ook kan je ervoor zorgen dat jouw facturen sneller betaald worden door een iDeal link op je factuur te plaatsen. De klant hoeft deze alleen nog te scannen en de factuur is betaald. Met software heb je voor enkele euro’s een perfect inzicht en worden jouw facturen sneller betaald.

Naar het overzicht