Menu
Inloggen
Zoeken
Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Bent u uw wachtwoord vergeten?

Verduurzamen als zakelijk ondernemer

23 maart 2018

Het verduurzamen van jouw bedrijf begint al bij de energie die je verbruikt. Hoe groen is jouw huidige energieleverancier? In een tijd dat veel bedrijven inspelen op de klimaatontwikkelingen en verduurzamen, is het goed om naar de duurzaamheid van jouw eigen bedrijf te kijken. Niet alleen voor het milieu maar ook voor de energiekosten is groene stroom opwekking een goede investering. Waar moet je nu op letten bij het vergelijken van zakelijke energieleveranciers?

Is het mogelijk om via jouw energieaanbieder korting te ontvangen op de aanschaf van duurzame aanpassingen in of rondom jouw bedrijf?

Investeer je geld in duurzame energieopwekking:
Als ondernemer kijk je voortdurend naar de toekomst. Hoe ziet mijn bedrijf er over 5 jaar uit? Welke groei verwacht ik? Welke inkomsten en uitgaven horen daarbij? Als ondernemer wil je besparen waar het mogelijk is, maar je wilt je werknemers ook niet in de kou of het donker laten werken. Daarom is het verstandig om geregeld zakelijke energieleveranciers met elkaar te vergelijken en een contract niet voor te lange tijd af te sluiten.

Wat nou als wij je vertellen dat je naast energie besparen ook kunt investeren in het milieu en op lange termijn op jouw zakelijke energiekosten? Dit kun je zo ver trekken als je zelf wilt. Plaats zonnepanelen, een zonneboiler of een kleine windmolen op of rondom jouw bedrijf. Bekijk per energieleverancier of zij ook opties bieden voor de aanschaf van energiebesparende producten. Bij sommige leveranciers ontvang je namelijk korting op de aanschaf van zonnepanelen of andere producten.

Opties per onderneming:
De ZZP’er kan voor kortlopende contracten kiezen en elk jaar of om de 2/3 jaar overstappen naar op dat moment de duurzaamste energieleverancier.

Voor MKB is het aan te raden om een iets langer lopend contract af te sluiten waarbij je korting ontvangt op de aanschaf van zonnepanelen e.d.

Voor de Groot Zakelijke markt is dezelfde optie verstandig. Duurzame energie opwekking is op de lange termijn een goede investering omdat het de energiekosten flink naar beneden brengt. Wanneer je in de toekomst wil overstappen, dan stap je altijd met lagere kosten in doordat jouw energieverbruik jaarlijks is gedaald. Wek je meer energie op dan je zelf verbruikt? Dan kun je ervoor kiezen om de overige energie zelf aan te bieden via één van de daarin gespecialiseerde aanbieders..

Meer bespaartips ontvangen?

Naar het overzicht