Menu
Inloggen
Zoeken
Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Bent u uw wachtwoord vergeten?

Hoe onderhoud ik een trailer?

19 oktober 2018

Ben je vrachtwagenchauffeur? Dan rijd je vast regelmatig met een trailer. Een trailer heb je nodig om producten van a naar b te brengen. Het is dan ook belangrijk dat er niks mis is met de trailer. Als je onderweg bent wil je natuurlijk niet voor verrassingen komen te staan. Maar hoe onderhoud je een trailer nou? Is een controle één keer in het jaar voldoende of moet je de trailer vaker controleren? Wij vertellen je alles wat je moet weten.

Dagelijks controleren

Als je op pad gaat met de vrachtwagen wil je natuurlijk niet in het midden van de rit stil te komen staan naast de weg. Om zulke gebeurtenissen te voorkomen, is het handig dat je de trailer voordat je weggaat altijd even checkt. Kijk altijd of de verlichting van de trailer het goed doet, maar het is ook belangrijk om naar het functioneren van de deuren te kijken. Merk je dat er schade is aan een van de wanden van de trailer? Dit probleem kun je tijdelijk verhelpen met duct tape, maar ga direct als je tijd hebt naar een reparatiebedrijf.

Driemaandelijkse inspectie

Dagelijks controleren is helaas niet genoeg. Het is handig om om de drie maanden een uitgebreide inspectie te doen. Je hoeft de trailer hiervoor niet naar een speciaal bedrijf te brengen, je kunt dit zelf doen.

-Controleer of de deurafsluitingen goed afsluiten en dat er geen lucht tussenkomt.
-Controleer de werking van de zij- en toplampen.
-Controleer of de klemmen van de accu’s goed vastzitten en kijk of deze corrosievrij zijn,
-Controleer of er geen kitnaden in de trailer openstaan.

De apk-keuring

En dan is het jaar alweer over. Dit betekent; tijd voor de apk-keuring. Bij deze inspectie worden alle punten die je bij de driemaandelijkse inspectie hebt gecontroleerd ook bekeken. Maar dit keer door een professioneel bedrijf welke gespecialiseerd is in service en onderhoud
van trailers. Bij deze keuring wordt er ook altijd gekeken naar de vloer. Het kan namelijk zijn dat de vloer toe is aan een nieuwe toplaag.

Naar het overzicht