Menu
Inloggen
Zoeken
Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Bent u uw wachtwoord vergeten?

Tuinkas: zo kweek jij binnen no time je eigen groenten

29 november 2018

Wat is er nou leuker dan het kweken van groenten en fruit in je eigen tuin? Als jij altijd al groene vingers hebt gehad, is een tuinkas echt iets voor jou. In een tuinkas kun je het kweekseizoen verlengen en het hele jaar door bezig zijn met het kweken van verschillende planten. Of heb jij altijd al een exotische groentesoort willen kweken in je eigen tuin? Met een tuinkas kan dit gewoon. Wij vertellen je alles wat je moet weten over het kweken van groenten en fruit in een tuinkas.

Het gebruik van een tuinkas

We weten waarschijnlijk allemaal wel dat je een tuinkas gebruikt om planten te kweken. Je kunt een kas op verschillende manieren gebruiken: als een koude, koele, gematigde of warme kas. Een koude kas heeft geen verwarming. Deze warmt op door het zonlicht en wordt gebruikt om het seizoen te verlengen. Een koele kas beschikt wel over een verwarmingselement welke ervoor zorgt dat de temperatuur in de kas nooit lager dan 5 graden komt. De gematigde kas zorgt ervoor dat de temperatuur niet lager wordt dan 10 graden. Met deze kas kun je dus bijna het hele jaar planten kweken. Wil je exotische planten kweken? Daarvoor heb je een warme kas. In deze kas komt de temperatuur nooit lager dan 15 graden

Goede plek voor de kas

Als je besluit om een tuinkas aan te schaffen, is het van belang dat je deze op een goede plek neerzet. De kas moet zoveel mogelijk licht krijgen. Zet deze dus niet in de volle schaduw. Het kan ook helpen om de kas op een beschutte plek te zetten. Maar niet al te beschut, want dit kan weer schaduw veroorzaken.

Plaats de kas het liefst met de nok naar het zuiden of noorden. Zo profiteren de planten in de kas van de warmte van de opkomende zon.
Zorg dat de kas makkelijk bereikbaar is vanuit huis. In de regen of in koude periodes wil je niet de hele tuin door hoeven om de kas te bereiken.

Een tuinkas kopen

Als je het hele jaar door groenten wilt kweken, is een tuinkas ideaal voor jou. Maar welke tuinkas moet je nou kopen? Er zijn erg veel verschillende soorten en maten en dit kan de keuze soms lastig maken. GrowCamp tuinkassen hebben een verhoogd zaaibed, wat erg handig kan zijn. Zo hoef je niet helemaal te bukken om bij het gewas te komen en loopt er niemand overheen. Omdat het zaaibed hoger ligt dan normaal krijgen de planten vaak ook meer licht. Je kunt de planten dichterbij elkaar zetten en hierdoor een hogere oogst bereiken.

Naar het overzicht