Menu
Inloggen
Zoeken
Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Bent u uw wachtwoord vergeten?

Tuinmeubelen maken: waar moet je op letten?

29 november 2018

Heb jij twee linkerhanden? Of ben jij juist de handige harry van de familie? Het maakt niet uit of je nou heel goed kunt klussen of het nog nooit gedaan hebt, iedereen kan een tuinmeubel maken. Misschien kost het je even wat moeite, maar je zult ongetwijfeld erg blij zijn met het resultaat. Voordat je een hamer en wat hout pakt, zijn er wel een paar dingetjes die je moet weten over tuinmeubelen maken.

Welke ruimte heb je beschikbaar?

We beginnen bij het begin: de plek waar het tuinmeubel moet komen te staan. Misschien heb je in je hoofd om een grote loungebank te maken, maar heb je wel gecheckt of je hier wel ruimte voor hebt?
Als je een tuinmeubel gaat maken, moet je namelijk rekening houden met allerlei afmetingen. Hoe groot is je tuin? En welke afmetingen heeft het terras? Het is belangrijk om deze afmetingen voordat je aan de slag gaat te weten. Zo kom je tijdens het project niet voor verrassingen te staan.

Meubel kiezen

Als je de afmetingen van je tuin weet, is het vervolgens tijd om te kiezen wat je gaat maken. Als beginnende meubelmaker is het verstandig om niet te kiezen voor een al te moeilijk tuinmeubel. Ga bijvoorbeeld voor een klein tafeltje of een plantenbak. Als je wat ervarener bent, kun je met de moeilijke projecten beginnen. Wees ook zeker niet bang om fouten te maken. Van fouten leer je, toch? Ook kan het helpen om vrienden of familie met kluservaring om hulp te vragen. Deze weten waarschijnlijk net iets meer dan jij weet over tuinmeubels maken en kunnen jou een handje helpen.

Verschillende soorten hout

Als je weet wat voor meubel je wilt gaan maken, is het tijd voor de keuze van de houtsoort. Er zijn veel verschillende soorten hout, maar deze zijn niet allemaal geschikt om buiten te gebruiken. Geïmpregneerd naaldhout is één van de meest gebruikte houtsoorten in de tuin. Deze houtsoort gaat ongeveer 10 jaar mee en zal er gedurende deze tijd altijd mooi uit blijven zijn. Maar je kunt ook douglashout of hardhout gebruiken. Het is maar net wat jij mooi vindt. Geen zin om helemaal naar de bouwmarkt te gaan? Koop je tuinhout gemakkelijk online en vervolgens krijg je het gewoon naar je toegestuurd.

Naar het overzicht