Menu
Inloggen
Zoeken
Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Bent u uw wachtwoord vergeten?

3 tips voor duurzame verlichting in huis

29 november 2018

We zijn steeds meer bezig met duurzaam leven. Dit is beter voor het milieu, maar in veel gevallen is het ook beter voor onze portemonnee. Toch weet niet iedereen hoe je nou duurzaam moet leven in huis. Je kunt ook niet in één keer volledig milieubewust worden, het is het beste als je dit stapje voor stapje opbouwt. En wij beginnen vandaag bij de verlichting in huis. We geven je drie tips over hoe je binnen over kunt stappen op duurzame verlichting.

Ledlampen

Je zult er waarschijnlijk niet heel veel meer in huis hebben, maar vervang alle gloeilampen door LED lampen. Toen de LED lamp een aantal jaren geleden geïntroduceerd werd, waren er nog wat twijfels over de duurzame mogelijkheden van deze verlichting. Maar tegenwoordig is toch wel iedereen overtuigd. De LED lamp is ongeveer 90% zuiniger dan de standaard gloeilamp en gebruikt veel minder energie. Ook bevat deze verlichting minder giftige stoffen wat straling kan veroorzaken. En wist je dat je tegenwoordig online LED lampen bestellen kunt? Dit bespaart je ook weer een tripje naar de winkel.

Doe de lampen uit

Als je niet in een ruimte bent, dan doe je het licht daar uit, toch? Het klinkt misschien logisch, maar toch gebeurt dit niet altijd. Als je er even over nadenkt, kom je vast tot de conclusie dat je toch vaker dan verwacht het licht in het toilet of de garage vergeet uit te doen. Ben jij ook zo vergeetachtig? Dan kan een automatiseringssysteem helpen. Hier kun je de verlichting van bepaalde ruimten op aansluiten. Als er niemand in de kamer is, gaan de lampen automatisch uit.

Kies de juiste kleur licht

Er zijn verschillende soorten licht. Je hebt helder licht, warm licht, wit licht, oranje licht, noem het maar op. Het is belangrijk dat je de juiste kleur licht kiest op de juiste plek. Bij het aanrecht heb je helder wit licht nodig, maar boven de bank is dit niet zo prettig. Voor de woonkamer zijn een paar sfeerlampjes voldoende als je er toch alleen bent om tv te kijken. Nog een tip: maak gebruik van dimmers. Hiermee kun je het licht altijd aanpassen naar de situatie. Als je een keer een boek wilt lezen op de bank kun je het licht helder zitten. Als je lekker tv wilt kijken, kan je het licht dimmen.

Naar het overzicht