Menu
Inloggen
Zoeken
Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Bent u uw wachtwoord vergeten?

Dé keukentrends van 2019

29 november 2018

We moeten er nu toch echt aan geloven; de herfst is echt begonnen en de winter staat al bijna op de stoep. Voordat je het weet zitten we opeens in 2019. Ga jij verhuizen? Of misschien ga jij binnenkort beginnen met het bouwen van je eigen huis? Je wilt dan waarschijnlijk een keuken die praktisch is, maar er ook tiptop uitziet. Wij hebben voor jou de belangrijkste keukentrends van 2019 voor je op een rijtje gezet om je een beetje op weg te helpen bij de zoektocht naar de perfecte keuken.

Groen moet je doen

We zagen het dit jaar als steeds meer terugkomen in het interieur; de kleur groen. We brengen met z’n allen graag een beetje natuur het huis in. Dit geeft een natuurlijke feeling en je creëert hiermee een warme sfeer. In 2019 is het dan ook helemaal hip in de keuken toe te passen. Keukens met groene tinten zijn onwijs populair aan het worden. Combineer het met hout en andere natuurlijke materialen en er ontstaat een landelijke keuken met een natuurlijk effect. Denk bijvoorbeeld aan een groene muur met houten planken. En natuurlijk kunnen mooie planten ook niet ontbreken.

Strak en robuust

Ook een leuke keukentrend die we zeker in 2019 veel voorbij gaan zien komen, is de stoere keuken. Deze keuken is strak en robuust en straalt vooral gezellig- en knusheid uit. Je moet denken aan materialen zoals ijzer en metaal, maar ook goud en koper valt helemaal binnen deze trend. Het industriële materiaal kan erg goed gecombineerd worden met warme donkere tinten. Verf de muur bij de keuken bijvoorbeeld zwart of grijs. Wist je dat grijs het nieuwe wit is in 2019?

Modern maar ook klassiek

We gaan terug naar de jaren ‘70 en ‘80. De modern-klassieke woonstijl zien we nu ook terugkomen in de keuken. Deze trend wordt ook wel ‘New Classic’ genoemd. Bij het toepassen van deze stijl worden er vooral veel donkere kleuren gebruikt. Denk aan bruine, blauwe en groene tinten. Deze kleuren kun je perfect combineren met materialen zoals goud en koper.

Heb jij inspiratie gekregen van deze leuke keukentrends? Maar ga jij niet verhuizen en heb je nog een goede keuken? Denk dan eens na over een keukenrenovatie. Keukenrenovatie Nederland staat altijd voor je klaar.

Naar het overzicht