Menu
Inloggen
Zoeken
Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Bent u uw wachtwoord vergeten?

Waarom hardhout gebruiken in de tuin?

29 november 2018

Ben jij een handige harry en wil je in de tuin aan de slag gaan? Een vlonder, overkapping of wil je een tuinhuisje bouwen? Als je iets voor in de tuin in elkaar wilt zetten, wordt er vaak gekozen voor het gebruik van hout. Er zijn erg veel verschillende soorten hout, maar er wordt in de meeste gevallen gekozen voor hardhout. Deze houtsoort is namelijk goed bestand tegen verschillende weersinvloeden en blijft lang mooi.

Waarom nou hardhout?

Hardhout wordt vaak gebruikt in de tuin omdat deze houtsoort de meest stevige soort voor buiten is. Hardhout gaat namelijk langer dan 25 jaar mee in de open lucht en is enorm duurzaam. Deze houtsoort hoeft niet behandeld te worden en is daardoor erg onderhoudsarm. Ideaal voor buitengebruik dus. Net als bij andere houtsoorten voor buiten kan bij hardhout vergrijzing voorkomen, maar dit kun je gemakkelijk tegengaan door het gebruik van een transparante beits. Je kunt hardhout gebruiken voor terrassen, schuttingen, carports en nog veel meer andere doe-het-zelf projecten.

Hoe onderhoud ik hardhout?

Hardhout is erg duurzaam en gaat lang mee, maar om hardhout ook zo lang mooi te houden, moet je het wel onderhouden. Hardhout kan snel vocht opnemen en dit is niet zo handig in Nederland waar het bijna elke week wel regent. Maar gelukkig kun je hardhout hier tegen beschermen. Je kunt het hout met olie behandelen en impregneren. Dit verlengt de levensduur van het hardhout. Ook kun je hardhout lakken of verven.

Sfeervolle schutting

Hardhout kun je voor onwijs veel projecten gebruiken, maar het wordt het vaakst gebruikt voor schuttingen. Het heeft namelijk, in tegenstelling tot kunststof, een erg warme en natuurlijke uitstraling. In de tuin wil je het natuurlijk zo natuurlijk mogelijk houden en dicht bij de natuur blijven, dit kun je perfect doen met het gebruik van hardhout voor de schutting. Hardhout geeft echt sfeer in de tuin.

Ben je overtuigd? Ga jij aan de slag in de tuin met hardhout? Deze houtsoort kun je in de bouwmarkt vinden, maar je kunt ook Online hardhout kopen kopen. Met één klik op de knop ben je klaar, geen gesjouw van de bouwmarkt naar huis.

Naar het overzicht