Menu
Inloggen
Zoeken
Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Bent u uw wachtwoord vergeten?

Hoe creëer ik een industrieel interieur?

29 november 2018

Je hebt er vast en zeker wel eens van gehoord: de industriële look. We konden er in 2017 al niet omheen, maar ook in 2018 nemen we nog lang geen afscheid van deze leuke trend. Een industrieel interieur is ruig, robuust en strak. De materialen die worden gebruikt zijn vaak onbewerkt, zoals beton, staal en bakstenen. Je kunt de industriële look op veel manieren toepassen in je huis, maar we snappen dat het creëren van een nieuw interieur soms nogal een klusje is.

Grijs, grijs en nog eens grijs

Misschien wel het belangrijkste kenmerk van een industrieel interieur is het gebruik van de kleur grijs. Nu denk je misschien: alleen grijs is toch heel saai? Maar dit hoeft het helemaal niet te zijn. Bij de industriële look worden er namelijk verschillende soorten grijs gebruikt met verschillende structuren. Donkergrijs, lichtgrijs, maar ook antraciet. Deze kleuren zie je vaak op de muren, op de vloer, maar ook op de meubels.

Maar je hoeft natuurlijk niet alleen grijs te gebruiken, je kunt dit heel goed combineren met andere kleuren. Denk bijvoorbeeld aan zwart en donkerblauw, maar ook aan natuurlijke materialen zoals hout.

Beton is industrieel

Als je industrieel interieur zegt, zeg je beton. Beton kan echt niet ontbreken als je een interieur wilt creëren met een industriële look. Je kunt het op allerlei verschillende manieren gebruiken; op de muur, in meubels of zelfs op de vloer. Beton geeft je interieur een stoere en robuuste look. Denk bijvoorbeeld aan een betonlook vloer met industriële uitstraling als je all the way industrieel wilt gaan. Vind je dit toch net te heftig? Dan kun je ervoor kiezen om betonnen accessoires in huis te plaatsen. Zet bijvoorbeeld een betonnen vaas neer of ga voor betonnen waxinelichtjes.

Stoere verlichting

Het interieur is niet compleet zonder verlichting. Als je de industriële look van top tot teen toe wilt passen, kan de verlichting natuurlijk niet vergeten worden. Hoe ouder en robuuster het materiaal van de lamp, hoe beter. Denk bijvoorbeeld aan stoere industriële hanglampen, ook wel fabriekslampen genoemd. Deze lampen zag je vroeger vaak in fabrieken, maar worden nu vaak in huiskamers gebruikt. Ook zijn de ‘open’ lampen, waarbij de lamp zichtbaar is, helemaal hip. Dit ziet er niet alleen stoer uit, maar geeft ook direct een sfeervol effect.

Naar het overzicht