Menu
Inloggen
Zoeken
Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Bent u uw wachtwoord vergeten?

Waarom kiezen voor vloercoating?

30 november 2018

Veel mensen kiezen ervoor om vloercoating toe te passen in hun woning, maar waarom is dat eigenlijk zo? Vloercoating is een goede optie als je een mooie en strakke, maar ook sterke vloer in je huis hebt willen liggen. Als je net een nieuwe woning hebt gekocht, wil je natuurlijk ook een goede vloer in huis hebben liggen. Maar heb je niet zo’n groot budget? Dan biedt een coatingvloer uitkomst voor jou.

Wat is vloercoating?

Een vloercoating is, zoals de naam al zegt, een coating die over de bestaande vloer heen wordt gelegd. Het is een naadloze, waterdichte kunstharslaag. Je hebt de keuze uit een polyurethaan, acrylaat of epoxy vloercoating. Deze coating is minder dan 1 mm dik en kan zo makkelijk bovenop de oude vloer geplaatst worden. Je bestaande vloer krijgt vervolgens een glanzende of matte uitstraling in een kleur naar jouw keuze. Ook kun je ervoor kiezen om een transparante coating te laten plaatsen. Het gaat dus niet om een nieuwe vloer, maar om een laag over je bestaande vloer welke deze een nieuwe look geven.

Verschillende soorten

Er zijn verschillende soorten vloercoatings, namelijk epoxy, polyurethaan en acrylaat. Deze soorten hebben allemaal hun eigen voor- en nadelen.

-Epoxy
Een epoxy vloercoating is erg hard en sterk en is bestand tegen chemische stoffen. Deze soort wordt dan ook vaak gebruikt in fabrieken of werkplaatsen.
-Polyurethaan
Coatings van polyurethaan zijn iets flexibeler en zachter dan epoxy vloercoatings. Deze worden dan ook vaak gebruikt in woningen, winkels en kantoren.                                                                          -Acrylaat                                                                                        Een acrylaat coating is eigenlijk niks meer dan een verf op basis van acrylaat. Deze coating is minder goed bestand om bestaande vloeren te beschermen.

Wat kost het?

Nu vraag je je vast af: wat kost zo’n vloercoating? De prijs van een vloercoating hangt van verschillende aspecten af. Zo is de prijs waarschijnlijk voordeliger als de oppervlakte groter is. Ook speelt de soort coating die je kiest een grote rol qua prijs. Net zoals de kleur en eventuele extra afwerkingen zoals anti-slip. Gemiddeld kun je uitgaan van een prijs tussen de 20 en 60 euro per vierkante meter. Houd er wel rekening mee dat de prijzen ook erg kunnen variëren per bedrijf.

Naar het overzicht