Menu
Inloggen
Zoeken
Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Bent u uw wachtwoord vergeten?

Zo kies je een goede portofoon

30 november 2018

Ondanks dat veel mensen denken dat de portofoon niet veel meer gebruikt wordt, is deze nog ontzettend populair. In de bouw, bij hulpverlening en ook door particulieren, overal wordt de portofoon gebruikt. Er zijn veel verschillende soortenhoogwaardige portofoons. Er zijn portofoons waarbij je alleen met elkaar kunt praten, maar er zijn ook portofoons waarbij er veel meer mogelijkheden zijn. Ben jij ook opzoek naar een portofoon, maar weet je niet goed welke je moet kiezen? Als je een portofoon gaat aanschaffen is het belangrijk om rekening te houden met onderstaande punten.

Waar ga je de portofoon voor gebruiken?

Allereerst is het belangrijk om te bepalen waar je de portofoon voor gaat gebruiken. Gebruik je hem enkel om te communiceren binnenshuis of op een werkplaats? Of gebruik je de portofoon om te communiceren op grotere afstanden? Daarnaast zijn er portofoons waarbij je gebruik kunt maken van GPS of wifi. Ook is het belangrijk om te bepalen waar je de portofoon voor gaat gebruiken. Er zijn namelijk water- en stofdichte portofoons. Elke situatie vereist een ander soort portofoon.

Hoeveel geld heb je ervoor over?

Ook is het natuurlijk belangrijk om vast te stellen hoeveel geld je voor de portofoon over hebt. Je kunt wel een portofoon willen met eindeloos veel mogelijkheden, maar als je daar geen geld voor over hebt houdt het snel op. Heb je wel veel geld over voor je portofoon? Dan kun je deze ook nog uitbreiden met verschillende accessoires. Je kunt bijvoorbeeld een headset aanschaffen, of een hoesje waardoor je de portofoon makkelijk met je mee kan nemen.

Let op de vergunning

Veel portofoons kun je kopen zonder dat je hier een vergunning voor nodig hebt. Er zijn echter ook portofoons waarbij dit wel nodig is. Let hier goed op, want een vergunning aanvragen kost extra geld. Een vergunning kun je aanvragen bij het Agentschap Telecom. Het aanvragen van de vergunning kost 150 euro. Vervolgens betaal je jaarlijks ongeveer 60 euro. Dit jaarlijkse bedrag kan veranderen als je meerdere portofoons aanschaft.

Naar het overzicht