Menu
Inloggen
Zoeken
Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Bent u uw wachtwoord vergeten?

Zo onderhoud je kunstgras

30 november 2018

Kunstgras staat bekend als het gras dat bijna geen onderhoud nodig heeft. Hierdoor is het gras ook zo populair. Het biedt de voordelen van echt gras, maar zonder alle moeite die je ervoor moet doen. Je hebt namelijk geen grasmaaier nodig. Maar het behouden van de goede conditie van het gras vergt toch wel enige zorg. Het regelmatig schoonmaken van het kunstgras is erg belangrijk, maar het nakijken van je gras door de fabrikant is ook noodzakelijk.

Schoonmaken

Iedereen heeft er last van. De blaadjes en takken die op je gazon terechtkomen. Dit ziet er niet alleen minder mooi uit, maar het is ook slecht voor het kunstgras. Het is dan ook erg belangrijk om je gras schoon te houden. Het schoonhouden voorkomt de groei van onkruid. Als er toch een keer onkruid groeit, is dit niet erg. Onkruid is eenvoudig te verwijderen door middel van het plukken, borstelen of harken van het gras.

Ongelukjes van huisdieren of vieze vlekken van eten of drinken tasten het kunstgras niet aan, maar dit moet je wel verwijderen. Daarna even naspoelen met water en het kunstgras ziet er weer uit als nieuw.

Periodiek onderhoud

Het is verstandig om je gazon periodiek een grote onderhoudsbeurt te geven. Dit kan eens per jaar zijn of eens in de vijf jaar, het ligt aan hoe je gazon onderhouden is. Je kunstgras wordt dan door de fabrikant bijgewerkt waar het nodig is en het gazon wordt eventueel opnieuw ingestrooid met zand of granulaat. Je kunt zelf ook periodiek je kunstgras controleren. Dit doe je door het kunstgras goed door te borstelen en het in te strooien met zand. Hierdoor gaat het gras weer mooi rechtop staan en ziet je gazon er weer gezond uit.

Nog geen kunstgras?

Het is erg belangrijk dat je kunstgras goed blijft onderhouden. Dit voorkomt dat de kwaliteit van het gras achteruit gaat en je er geen goed gebruik meer van kunt maken. Kunstgras vergt veel minder onderhoud dan normaal gras. Dit gras moet je maaien en vaak ook bemesten. Wil jij ook profiteren van het weinige onderhoud dat kunstgras nodig heeft? Maar heb jij nog geen kunstgras in je tuin liggen en wil je wel kunstgras kopen? Neem dan eens een kijkje bij Super Kunstgras. Hier vind je alle soorten kunstgras voor een lage prijs.

Naar het overzicht