Menu
Inloggen
Zoeken
Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Bent u uw wachtwoord vergeten?

De populairste tuinplanten

30 november 2018

Veel Nederlanders hebben groene vingers. Veel tuinbezitters steken graag de handen uit de mouwen en nemen de tuin eens per jaar onder handen. Wanneer de lentekriebels beginnen te komen, wordt het tijd voor de jaarlijkse onderhoudsbeurt. Je kunt het beste in het voorjaar beginnen met het planten, zodat je in de zomer optimaal van je tuin geniet. Maar wat zijn nou de populairste tuinplanten van dit moment?

De hortensia (Hydrangea)

De hortensia kom je in veel Nederlandse voor- en achtertuinen tegen. Er zijn veel verschillende soorten, maar de populairste hortensia is toch wel de Hydrangea macrophylla. Deze populaire hortensia staat bekend als de boerenhortensia en komt voor in de kleuren roze, paars en blauw. De kleur van de bloemen is afhankelijk van de zuurtegraad van de grond waar deze in staat. In een zure grond wordt de bloem blauw en in een minder zure grond roze. De hortensia bloeit maar liefst een half jaar aan één stuk door. Ook is de plant makkelijk in het onderhoud. Het zorgen voor voldoende water is het belangrijkst, maar de hortensia moet ook elk jaar gesnoeid worden.

Geranium (Pelargonium)

Achter de geraniums zitten. Door dit spreekwoord werd de plant veel geassocieerd met oude mensen die de hele dag binnen zitten. Maar dit is veranderd. De geranium is nu één van de meest populaire tuinplanten in Nederland. Pelargonium betekent ooievaarsbek, hierdoor noemen we de geranium ook wel ooievaarsbek. De plant is in veel verschillende kleuren en soorten te verkrijgen, er zit voor iedereen wel een exemplaar bij. De geranium brengt kleur en vrolijkheid in je tuin.

Het onderhoud van de geranium is erg belangrijk, maar ook erg makkelijk uit te voeren. De knoppen na de bloei verwijderen, wordt sterk aangeraden. Dit zorgt ervoor dat de plant een tweede keer gaat bloeien. Als de geraniums te groot worden, kun je ze ook snoeien.

De klimop (hedera)

Je houdt ervan of je haat het. De klimop. Deze plant is erg populair in Nederland. Dit komt waarschijnlijk doordat het een erg makkelijke plant is die overal groeit. De hedera blijft het hele jaar door groen en het is een erg geschikte plant om tegen een schutting of muur aan te laten groeien. Maar de klimop kan ook gebruikt worden als bodembedekker.
Een nadeel van de klimop is dat het alles overgroeit wat hij tegenkomt. Door de sterke groei, kan de plant overal tussen komen. Houdt hier rekening mee als je een klimop wilt planten.
Een klimop planten is niet lastig. Zelfs als je geen groene vingers hebt, kun je de klimop met succes een plekje geven in je tuin.

Wil jij één van deze (of alle) planten in je tuin hebben staan? Neem dan eens een kijkje bij Tuinplanten Winkel. Hier worden onder andere deze populaire planten verkocht. Je kunt er alles vinden om direct met je tuin aan de slag te gaan.

Naar het overzicht