Menu
Inloggen
Zoeken
Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Bent u uw wachtwoord vergeten?

De voordelen van een sedumdak

30 november 2018

Een sedumdak ziet er niet alleen mooi uit, het biedt ook veel praktische voordelen.
Groene daken dragen bij aan een beter klimaat en energiebesparing, maar het biedt ook veel voordelen voor jou op het gebied van bijvoorbeeld onderhoud. Je dak gaat langer mee, je hebt geen last meer van wateroverlast en het groene dak isoleert warmte en geluid. Het sedumdak biedt je meer voordelen dan een gewoon dak en je helpt, zonder er veel voor te doen, mee aan de verbetering van het klimaat.

Langere levensduur

Een sedumdak verlengt de levensduur van je dak. Een dak met normale dakbedekking gaat ongeveer twintig jaar mee, terwijl een groendak wel zestig jaar houdbaar is. De laag met planten die op het dak ligt, beschermt het oppervlak tegen weersinvloeden zoals zon, regen, wind en temperatuurwisselingen. Om het dak mooi te houden is er wel enige onderhoud nodig. Het controleren van de waterafvoeren is zo nu en dan nodig en er moet een paar keer in het jaar onkruid verwijderd worden.

Geen wateroverlast meer

Een groendak absorbeert regenwater. Uit onderzoek is gebleken dat een sedumdak ongeveer 50% van het regenwater kan opnemen. Groendaken slaan het regenwater op in de planten, vervolgens verdampt dit water weer. Dit zorgt ervoor dat de waterafvoeren en het riool niet worden overbelast. Een groendak draagt dus bij aan het verbeteren van de milieu.

Warmte- en geluidsisolatie

Sedumdaken verhogen de isolatiewaarde van het dak. In de zomer blijft het lekker koel binnen en in de winter houdt het de warmte juist binnen. Door het groendak heb je in de zomer bijna geen airconditioning meer nodig en hoef je in de winter de kachel minder erg op te stoken. Dit kan zorgen voor een vermindering in het elektriciteitsgebruik.

Het dak zorgt ook voor geluidsisolatie. Je hoort de geluiden van regen of hagel op het dak minder goed. Het zorgt voor meer rust, zowel binnen het huis als daarbuiten.

Ben je na deze voordelen helemaal overtuigd en wil jij ook plantjes op je dak hebben liggen? Dan is het goed om je meer te verdiepen in de soorten sedumdaken, hoe het precies wordt aangelegd en wat de kosten zijn. Bekijk bijvoorbeeld de website van Sedum Expert. Hier vind je veel informatie over groene daken en kun je jouw producten voor het dak direct bestellen.

Naar het overzicht