Menu
Inloggen
Zoeken
Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Bent u uw wachtwoord vergeten?

Gemakkelijk installeren van buisventilatoren

28 maart 2019

Een goede ventilatie in huis is om verschillende redenen essentieel! Denk bijvoorbeeld aan het feit dat een goed ventilatiesysteem vervelende geurtjes in huis af kan voeren. Zo blijft de lucht fris en is het plezierig om in de verschillende ruimtes van je woning te verblijven. Ook zorgt een ventilatiesysteem voor het afvoeren van condens in de lucht. Op deze manier worden vochtproblemen binnen je woning voorkomen. Ventilatiesystemen worden in verschillende soorten, formaten en modellen aangeboden. Een zeer populair systeem is de buisventilator(en)! Dit systeem is relatief eenvoudig te monteren in huis en kan tegenwoordig direct online besteld worden.

Montage van buisventilatoren binnen je woning

De buisventilatoren worden in verschillende formaten aangeboden. Wanneer er al ventilatieslangen, spirobuizen of soortgelijke ventilatiekanalen in je woning geplaatst zijn, is het belangrijk om naar de diameter hiervan te kijken. Zo worden de buisventilatoren bijvoorbeeld aangeboden met een diameter van 100, 125 en 150 millimeter. In het geval dat deze aansluiting niet past bij de bestaande aansluiting op de ventilatiekanalen, moeten de ventilatiekanalen vervangen worden. Iets wat veel tijd en moeite kost! Eventueel kan een timmerman je helpen bij de aansluiting van een ventilatiesysteem in de badkamer of keuken van je woning. Waar in huis wil jij de ventilatie verbeteren?

Aandachtspunten bij het kopen van buisventilatoren

Bij de aanschaf van een nieuwe buisventilator dien je niet alleen te letten op de diameter van de aansluiting hiervan. Kijk bijvoorbeeld ook naar de hoeveelheid lucht, wat door het systeem kan worden afgevoerd. Vaak wordt dit uitgedrukt in kubieke meter lucht per uur, afgekort tot m3/h. Des te groter de aansluiting van een buisventilator is, des te meer lucht zal er logischerwijs ook afgevoerd kunnen worden. Bij een diameter van 100 millimeter ligt de hoeveelheid afgevoerde lucht tussen de 107 en 270 m3/h. In het geval van een diameter van 150 millimeter ligt die waarde tussen de 305 en 780 m3/h.

Naar het overzicht