Menu
Inloggen
Zoeken
Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Bent u uw wachtwoord vergeten?

Welk meubelwiel past bij welke vloer?

28 maart 2019

Wanneer je een meubel verrijdbaar wilt maken, kun je ervoor kiezen deze te voorzien van meubelwielen. Meubelwielen worden in verschillende soorten en formaten aangeboden. Het is om daarom belangrijk om vooraf goed uit te zoeken, welk type wiel het beste bij je meubel past. Kijk bijvoorbeeld naar het maximale gewicht, wat de wieltjes kunnen dragen! Je wilt voorkomen dat de wielen al snel breken. Daarbij is het belangrijk om uit te zoeken voor welk type ondergrond een bepaald meubelwiel geschikt is. Een goed rollend meubelwiel voor een laminaatvloer is vaak niet geschikt voor een vloer met tapijt.

Zwenkwielen als populaire meubelwielen

Veel meubels worden van zwenkwielen voorzien. Deze wieltjes hebben de fijne eigenschap, dat ze iedere kant op kunnen rijden. Op deze manier kan het wiel niet alleen voor- en achteruit, maar ook opzij. Vaak zijn de wieltjes gemaakt van kunststof, wat schade aan de vloer voorkomt. Denk bijvoorbeeld aan kleine krasjes, die ontstaan als de wielen over de vloer rijden. Zwenkwielen voor meubels hebben vaak een diameter van 35 of 50 millimeter. In de productomschrijving van meubelwielen vind je vaak hoeveel gewicht de wieltjes kunnen dragen.

Meubelwielen voor een specifieke vloersoort 

Eerder werd al beschreven, dat meubelwielen niet standaard voor ieder type vloer geschikt zijn. Zo worden er bijvoorbeeld meubelwielen met een zacht lookvlak aangeboden, meubelwielen met een hard loopvlak, meubelwielen met en zonder een rem, enzovoorts. Meubelwielen met een zacht loopvlak worden vaak gebruikt in combinatie met een harde ondergrond. Denk bijvoorbeeld aan een vloer met plavuizen, een laminaatvloer en een betonvloer. Heb je een vloer met tapijt, dan zal een meubelwiel met een zacht loopvlak vaak niet goed rollen. In dit geval is het verstandiger om voor een meubelwiel met een hard loopvlak te kiezen. Deze meubelwielen zijn op hun beurt minder geschikt voor een laminaatvloer

Naar het overzicht