Menu
Inloggen
Zoeken
Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Bent u uw wachtwoord vergeten?

Is een cv-pomp altijd nodig?

28 maart 2019

Een cv-pomp noemen we ook wel een circulatiepomp, door de werking die dit type pomp heeft. Het gebruik van een cv-pomp is noodzakelijk, om de verschillende radiatoren binnen je woning van warm water te kunnen voorzien. Niet alleen bij de traditionele radiatoren aan de muur mag een cv-pomp niet ontbreken. Een cv-pomp wordt bijvoorbeeld ook gebruikt binnen woningen, waar men voor een vloerwarming. Een cv-pomp in gebruik nemen is iets wat je het beste aan een specialist over kunt laten. De pomp moet op de juiste wijze worden aangesloten, om lekkages rond de cv-pomp te kunnen voorkomen.

Werking van een cv-pomp in huis

Normaliter is een woning van een losse cv-pomp voorzien. Binnen grotere panden, zoals appartementencomplexen of een groot bedrijfspand worden doorgaans meerdere pompen ingezet. Een losse cv-pomp is in zo’n geval niet krachtig genoeg, om het warme water naar de verschillende plekken binnen het pand te kunnen vervoeren. Het is belangrijk om deze pomp goed en op regelmatige basis te laten onderhouden. Wanneer de pomp niet meer naar behoren zou werken, zouden de ruimtes in huis niet meer verwarmd kunnen worden. Kortom, je kunt niet zonder een cv-pomp in huis! Een loodgieter kan je vaak helpen bij het onderhouden van dit apparaat.

Nieuwe cv-pomp aanschaffen voor je woning

Eens in de zoveel jaar zal de cv-pomp vervangen moet worden. Het hangt van het uitgevoerde onderhoud en de kwaliteit van de cv-pomp af, hoe vaak deze vervangen moet worden. Houd er bij de aanschaf van een nieuwe cv-pomp rekening mee, dat deze ontzettend veel energie verbruikt. De piek in het energieverbruik ligt in de herfst en winter van het jaar. Het kan verstandig zijn om voor deze seizoenen een nieuwe cv-pomp te plaatsen, als je toch al van plan was deze te vervangen. Een zuinigere cv-pomp levert een flinke energiebesparing op!

Naar het overzicht