Menu
Inloggen
Zoeken
Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Bent u uw wachtwoord vergeten?

Informatie over Airconditionings

03 november 2015

Met de airconditioning of zoals in de volks mond airco wordt over het algemeen een systeem bedoeld dat lucht koelt met behulp van koelvloeistof en verdamping. Er zijn ook airco’s die naast koude lucht, ook warme lucht kunnen produceren of naast het koelen ook alleen kunnen ventileren. Wel is het belangrijk dat je tijdens het gebruik van de airconditioning de ramen en deuren afgesloten hebt. Doe je dit niet, dan zal de airconditioning grote moeite hebben om de ruimte te koelen.

In de zomer is het erg fijn om een airconditioning in de buurt te hebben. Tegenwoordig vind je in de meeste kantoorruimtes wel een airconditioning, maar ook voor thuis is dit gebruik geen luxe meer.
Voordat u over gaat tot het aanschaffen van een airconditioning zetten we hieronder nog een paar belangrijke punten waar u op moet letten.

Belangrijke aspecten m.b.t. een airco
- Met de koelcapaciteit wordt bedoelt dat u rekening moet houden met de ruimte waarin de airco geplaatst wordt. Met andere woorden, heeft de airconditioning genoeg vermogen om de hele ruimte te koelen.
- Houdt ook rekening met het normale klimaat in de ruimte. Let erop: hoe warmer de kamer, hoe harder de airconditioning moet werken en hoe meer energie deze verbruikt.
- Zoekt u een airconditioning voor op kantoor of voor in uw slaapkamer? Let dan extra op het geluidsniveau.

Er zijn verschillende soorten airconditionings te koop zoals een eenvoudige airconditioning die alleen de ruimtes koelen, maar er zijn ook airco’s met extra functies zoals tijd of automatische aanpassing aan de temperatuur.
Bent u opzoek naar een tijdelijke of permanente airconditioning of zoekt u alleen een airconditioning voor in de zomer of wilt u de airconditioning ook in een ander ruimte kunnen gebruiken? Dan kunt u beter voor een mobiele airconditioning kiezen.

Soorten airconditionings
Airco’s zijn er in verschillende soorten met verschillende capaciteiten. Zo zijn er airconditioners met ingebouwde systemen voor grote kantoorpanden en kleine handzame verplaatsbare airco’s voor het koelen van kleinere ruimtes. Airco’s kunnen daarom zeker verschillen in prijsklasse. Vergelijk airconditionings en maak de meest voordelige keuze op basis van prijs en mogelijkheden.

Informatie over Airconditionings

Let er op dat u een airconditioning aanschaft met de juiste koelcapaciteit. Deze wordt aangeven in kubieke meters. Mocht dit niet worden vermeld, dan kunt u het zelf uitrekenen door het aantal kubieke meters lucht dat u wilt koelen te vermenigvuldigen met 30 of 40 Watt. Let daarnaast ook op het geluidsniveau van de airconditioning. Tegenwoordig heb je fluisterstille airco’s, maar er zijn er ook die behoorlijk wat lawaai kunnen maken. Meestal wordt het geluidsniveau in decibels vermeld door de leverancier. Omdat een airconditioning erg veel stroom verbruikt is het verstandig bij de aanschaf te letten op de energieklasse. Er zijn zeven energieklassen, van A tot G, waarvan A de meest zuinige klasse is.

Vraag Aanbiedingen op

 

 

 

Bron: Komparus.nl


Naar het overzicht