Menu
Inloggen
Zoeken
Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Bent u uw wachtwoord vergeten?

Hekwerken voor de tuin

18 juni 2016

Staaf

Een van de hoofdgroepen is het staafhekwerk. Hierbij wordt tussen palen, die verbonden zijn met een dwarsligger aan de bovenkant van deze palen, een mat van staafjes gespannen. Dit heeft als voordeel dat het erg stevig is. Je hoeft deze staven ook nooit bij te spannen. Een andere handigheidje van een staafhekwerk is dat het erg makkelijk is om er klimop tegenaan te laten groeien. Zo heb je toch een begroeide scheiding van je tuin. Daarnaast zijn er nog heel wat andere mogelijkheden met een staafhekwerk.

Gaas

Gaashekwerken zijn vergelijkbaar met staafhekwerken. Het grootste en ook enige verschil is dat er in plaats van een mat met staven een gaas tussen de palen wordt gespannen. Een nadeel van het gaas ten opzicht van de staven is dat je deze regelmatig opnieuw moet spannen. Daarnaast is het ook minder stevig dan een staafhekwerk. Dit type hekwerk wordt vooral gebruikt bij grote terreinen waar de de functionaliteit belangrijker is dan de schoonheid van het hekwerk.

Sier

Naast het staaf- en het gaashekwerk heb je ook het sierhekwerk. Deze zie je erg veel en je ziet het ook steeds meer verschijnen. Deze hekwerken zijn vaak op maat gemaakt en worden meestal van staal gemaakt. Het zijn sierhekwerken, omdat deze worden versiert en verfraait met krullen, ornamenten en/of punten. Mensen vinden het niet erg om tegen dit hekwerk aan te kijken. Vaak zie je dat een sierhekwerk wordt gecombineerd met een gaas- of staafhekwerk. Zo zie jij bij een boerderij of een openbaar park dat de wegzijde en de poort worden gemaakt van een sierhekwerk, maar de rest van een simpel gaas- of staafhekwerk. Om de juiste combinatie te vinden kan je je laten inspireren door experts en voorbeelden van bedrijven als Govers Sierhekwerken.


Naar het overzicht